Bahan A:
10 keping roti
250gm butter
250gm kismis
sedikit serbuk kulit kayu manis
Bahan B:
Filling Custard
1 litre fresh milk
200 gm gula castor
10 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
Method:
1. Sapu roti dengan butter , susun dlm loyang / aluminium cup (potong kiub)
2. Setiap lapisan tabur kismis dan kulit kayu manis
3. Buat sehingga beberapa lapisan & tuang filling kastard
4. Letak butter yg lebih tadi pada permukaan adunan
5. Biar hingga roti lembut
Vanilla Sauce
A. 1 litre fresh milk / kurang kan jika perlu
200 gula castor
1 t/s esen vanilla
B. 40gm custard powder
250 ml air
1. Panaskan bahan A sehingga mendidih
2. Bancuh B , campurkan kedalam bahan A . Masak hingga pekat
* boleh juga gantikan dgn macaroni, bubuh udang, asparagus, buat sos putih & tabur cheese! yummy!
No comments:
Post a Comment